Watching PR traffic from selected sources

Sunday, October 11, 2009

زدوبندهاي غيرقانوني و مفاسد اقتصادي با حذف تعاملات رودررو كاهش مي‌يابند

ضعف روش‌هاي سنتي و دستي موجب ثبت نشدن به‌موقع فعاليت‌ها در دادوستد ‌شده و ضبط و بازيابي تمام وقايع اقتصادي مي‌شود اما با استفاده از ICT ثبت وقايع و امكان دسترسي به اطلاعات به طور دقيق وجود داشته و با افزايش امكان نظارت بر داد و ستدها، مفاسد اقتصادي امكان بروز كمتري خواهد داشت.

حسين طالبي - عضو شوراي عالي انفورماتيک کشور - در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اين مطلب و با اشاره به نقش فن‌آوري اطلاعات در مبارزه با مفاسد اقتصادي اظهار كرد: يكي از دلايل و عوامل بروز مفاسد اقتصادي بين مردم، مسوولان و سازمان‌ها در تعاملات، داد و ستدها و تعاملات اقتصادي نبود شفافيت است و از آنجا كه IT بهترين ابزار براي ثبت دقيق تعاملات اقتصادي و فعاليت‌هاي مربوط به داد و ستدها، تسهيلات، منابع مالي و غيره به شمار مي‌رود، بنابراين در رابطه با مبارزه با مفاسد اقتصادي نقش مهمي خواهد داشت.

وي با تاكيد بر اين كه امكان بروز مفاسد اقتصادي در محيط شفاف وجود نخواهد داشت، گفت: تعاملات چهره به چهره تسهيلات‌دهندگان و تسهيلات‌گيرندگان باعث مي‌شود هر نوع زد و بند غيرقانوني در اين زمينه ايجاد ‌شده و در نتيجه مفاسد اقتصادي توسعه پيدا مي‌كند.

اين كارشناس با تاكيد بر اينكه در دولت الكترونيكي تعامل بين تسهيلات‌دهنده و گيرنده حذف مي‌شود، افزود: فرد بدون نياز به مراجعه به سازمان‌هاي خدماتي از طريق رايانه سرويس‌هاي خود را به صورت الكترونيكي دريافت مي‌كند و به دليل حذف تعاملات رو در رو امكان زد و بندهاي غيرقانوني و در نتيجه مفاسد اقتصادي حذف خواهد شد و اين هم يكي از بخشهاي IT در كاهش مفاسد اقتصادي است.

وي پولشويي را از ديگر نتايج فن‌آوري اطلاعات در كاهش مفاسد اقتصادي دانست و اظهار كرد: اصولا پولشويي به معناي گرفتن تسهيلات غيرقانوني و درآمدهاي حاصل از واسطه‌گري غيرقانوني و قاچاق و نپرداختن حق و حقوق دولت و جامعه است و فن‌آوري اطلاعات مي‌تواند به دليل همان شفافيت و بالا بردن امكان نظارت توسط دستگاه‌هاي دولتي خود به خود پولشويي در جامعه كاهش مي‌يابد و در نتيجه مفاسد اقتصادي حذف خواهد شد.

طالبي با بيان اينكه فن‌آوري اطلاعات نقش مهمي را در ايجاد يك جامعه مبتني بر عدالت اجتماعي خواهد داشت، اظهار كرد: اصولا توسعه اقتصادي به دو نوع توسعه دانش‌بنيان و توسعه اقتصادي مبنع پايه تقسيم مي‌شود كه در توسعه اقتصادي منبع پايه كه خاص كشورهاي جهان سوم است توليد منابعي مثل نفت، گاز، آهن و فولاد توسعه‌يافته و توليد منابع و كسب درآمد از طريق فروش و صادرات منابع است.

به گفته اين كارشناس در توسعه دانش‌بنيان كه مفاسد كشورهاي صاحب فن‌آوري‌هاي پيشرفته است، علم و دانش به عنوان يك توسعه و پايه مطرح بوده و فن‌آوري اطلاعات مهم‌ترين نقش را در اين نوع توسعه دارد.

وي تصريح كرد: مورد بعدي كاهش آلودگي محيط زيست است كه باعث تقويت كشور از ابعاد اقتصادي، سياسي، فرهنگي و كاهش وابستگي كشور به كشورهاي توسعه‌يافته مي‌شود.

طالبي خاطر نشان كرد: كاربرد IT به عنوان پيشران توسعه دانش‌بنيان است و اين موضوع بايد بزرگترين دغدغه مسوولان در رده‌هاي بالاي كشوري باشد و به اين روش كشورمان از مدار توسعه‌يافتگي منبع پايه به مدار توسعه دانش‌بنيان جهش مي‌كند.



No comments: