فکر کنید، در یک روز سرد زمستانی و یخبندان، به ناگاه خورشید می تابد و با گرمای خود، صورت شما را نوازش کند. چه حسی پیدا می کنید؟ قطعاً لذت می برید؟
اما آن چه که همراه با این گرمای دلنواز است و شما نمی بینید، تابشهای نامریی است که نه تنها به پوست آسیب رسانده و باعث پیری زودرس می شود، بلکه اگر از حد بگذرد می تواند بیماری های جبران ناپذیری را باعث شود. البته، این تنها خورشید نیست که تشعشعات نامطلوب به سوی ما می فرستد، بلکه تمام اجسام آسمانی دارای تشعشعات نامریی هستند که می توانند اثراتی بر روی ما بگذارند، چه متوجه بشویم یا نه. با این حال ما هر روزه خورشید را به خاطر گرمای هستی بخشش سپاس می گزاریم و هیچگاه به چشم متهم به آن خیره نمی شویم. تنها کاری که می کنیم محافظت از خود در برابر اشعه های مضر آن است.
البته شاید یک دلیلش هم این است که، چاره ای نداریم. در حقیقت اگر به آن نیاز نداشتیم، چه بسا، دست دراز می کردیم و آن را از چهره ی آسمان پاک می کردیم.
اما چه ارتباطی است بین حکایت خورشید و اشعه های کیهانی با دنیای ارتباطات؟ حتماً در این چند سالی که از ورود تلفن همراه به کشور ما می گذرد، ضمن بهره مندی از مزایای آن، داستان اثرات آنتن های BTS را شنیده اید. اما، به راستی این آنتن ها تا چه میزان مضرند و ما تا چه حد در معرض خطریم؟
پاسخ به این سوال مثل مقایسه ی مزایای خورشید با اشعه های نامطلوب آن است. یعنی همان طور که نمی توان خورشید را به خاطر تشعشعات نامطلوبش کیفر کرد، هر چیز دیگری را هم به صرف بعضی اثرات نامطلوب نمی توان منع کرد. مثلا، فکر کنید یک بیمار برای درمان ناچار است داروی خاصی را با عوارض جانبی ناخوشایند مصرف کند. حال آیا به صرف آگاهی از عوارض جانبی آن، باید مصرف آن را رها کند؟ مسلما مجبور است برای درمان خود آن را مصرف می کند. با این وجود ترس از آنتن های BTS وجود دارد و رهایی از آن کار آسانی نیست.
بنا به نظر محققان، اگر در نصب آنتن های BTS، موارد ایمنی رعایت شود، می توان بدون هرگونه دغدغه ای به زیستن کنار آنها ادامه داد.
در این خصوص، مهندس تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته با درک درست حساسیت جامعه نسبت به این موضوع و انتقادهای صورت گرفته در مورد مضر بودن آنتن های بی تی اس نصب شده در سطح شهرها و روستاها برای مردم، در حاشیه افتتاح 70 طرح مخابراتی در استان مرکزی در سخنانی گفت: بر اساس ارزیابی های صورت گرفته توسط کارشناسان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هر چند این آنتن ها طبق استانداردهای جهانی تشعشع دارند اما بر اساس اعلام سازمان تنظیم در بسیاری از موارد این آنتن ها تا یک دهم میزان استانداردها از خود تشعشع ساطع می کنند. وی تاکید کرد، برخی از افراد با اظهارنظرهای غیر کارشناسی تلاش دارند در این زمینه در میان مردم نگرانی هایی ایجاد کنند که این نگرانی ها کاملا بی مورد و بدون مبنای علمی است.
همانگونه که گفته شد، تا زمانی که، عکس این نظر اثبات نشده است، چه لزومی دارد که با ترس از این آنتن ها خود را از مزایای فناوری ای که هم اکنون 4 میلیارد از 7 میلیارد انسان بر روی کره زمین از آن بهره می برند، محروم کنیم؟
به هر حال، هر چه که در اطراف ماست، قابلیت تهدید ما را دارد. حال، ترس بیمارگون از آنتن های BTS، کمی زیاده روی است. اگر چه، شرط عقل رعایت نکات ایمنی است و امیدواریم دست اندرکاران توسعه شبکه ارتباطات سیار در اپراتورهای مختلف به حساسیت موجود در جامعه و هشدارهای متخصصان توجه کرده و با رعایت نکات ایمنی در نصب آنتن ها کمال دقت را کنند تا کمترین عوارض جامعه را تهدید کند.
No comments:
Post a Comment